HTML

Mesék unokáimnak, Emese, Máté, Dávid, Hanna, Maja,

esti mesék gyerekeknek

Friss topikok

Este izgatottan érkezett a Mesi és Matyi álompillangó.

img_20190813_172802.jpg

 

- Mi történt veletek kérdezte Nagyi .

- jaj nagy a felfordulás álom pillangók országában.-mondta Mesike pillangó .

- A Piroska és a farkas meséből a Farkas fel van háborodva, a nagymamát mindig meg kell enni és ezért haragusznak rá nem is szereti a nagymamát enni hanem inkább a sajtos tésztát enné meg. Azt kéri hogy írják át ezt a mesét.

Titania A királynő gondolkodik azon hogyan oldja meg ezt a problémát. - - Ti nem tudtok segíteni ezen - kérdezte Nagyi. Mondjuk mondjuk most mesélhetnétek a gyerekeknek egy új Piroska és a farkas mesét. - jó megpróbáljuk- mondta Emese és Matyi pillangó.

Hol volt hol nem volt volt egyszer egy kislány aki mindig piros kabátban szeretett járkálni így el nevezték Piroskának. Anyukája azt mondta. Gyere kislányom vidd el ezt a kosarat a nagymamának, jól fog esni neki ha küldök egy kis sajtot meg tésztát is neki, hiszen kedvence a sajtos tészta. Piroska útnak indult.

Erdőbe érve találkozott a farkassal.

Hová mész te Piroska. -Kérdezte a farkas.

-A nagymamához

. Hol lakik a nagymamád.

- Itt nem messze a tisztáson túl. - mondta Piroska.

- Vinnék a helyedben szép virágot és nagymamának.- mondta a farkas . Igaza van a farkasnak gondolta Piroska és nekilátott virágot szedni.

A Farkas meg szaladt nagymama házához. Nagymama épp finom sajtos tésztát főzött. Egy nagy tálba kitalálta a sajtos tésztát. A Farkas berontott a házba. Nagymama megijedt és elbújt a szekrénybe. A Farkas éppen neki akart látni a sajtos tészta evésnek amikor megérkezett Piroska. Az ajtón belépve megijedt a farkastól, de a farkas nem bántotta. Azért Piroska elbújt a szekrénybe nagymama mellé.

A Farkas meg nekilátott és mind megette a nagy tál sajtos tésztát. Ugy jóllakott hogy elálmosodott és lefeküdt nagymama ágyába. Olyan horkolásba kezdett hogy még a ház falai is remegtek. Arra ment a vadász Mi ez a nagy horkolás. Bement a házba . Mikor meglátta a farkast felkiáltott. Te gazember megetted nagymamát mindjárt lelőlek.

Nem evett meg a farkas kiáltott a nagymama és előbújt a szekrényből Piroskával együtt. Csak a nagy tál sajtos tésztát ette meg. A farkas is felébredt közben. Meglátta a vadászt és kérte - Ne bánts engem, nem bántom se nagymamát se a Piroskát én csak a nagymama sajtos tésztáját szeretem nagyon. -Ó farkas , ha ennyire szereted a sajtos tésztát, máskor is eljöhetsz, csak ne edd meg az egészet, mert attól megfájdul hat a hasad. Igazad van nagymama mondta a farkas, valóban fáj a hasam. Máskor ha eljöhetek csak annyi sajtos tésztát eszem majd amennyit a tányéromra teszel. A nagymama megfőzte a a Piroska által hozott tésztát és sajtot is reszelt a tetejére, meg tejfölt is lehetett tenni rá. Nagymama Piroska a vadász és a farkas jól megebédeltek a finom sajtos tésztából.

Befejezte a mesét Emese és Matyi álom pillangó. Nagyon jó a mese volt mondták a gyerekek . A farkas is biztos elégedett lesz álomországban - mondta nagymama. A két kis pillangó álom port szórt a gyerekek szempillájára egy kicsit repkedtek még majd mikor a gyerekek már aludni kezdtek elrepültek vissza az álom pillangók országába.

Címkék: Piroska és a farkas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymamamese.blog.hu/api/trackback/id/tr9314652839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása