HTML

harangvirágerdőPicsArt_1388884098122.jpgEmese az esti fürdés és fogmosás után pizsamába bújt. Anyucija   segített neki az öltözködésben, majd amikor már az ágyban volt hivta nagymamáját.

- Nagyikám gyere mesélj az álompillangókról.Ma este is eljön Mesike?

- Biztos eljön, de lehet hogy már itt is van.- mondta nagyi. 

Ebben a pillanatban halk nevetés hallatszott:

-Jó szemed van nagyi, már itt vagyok - mondta Mesike -vagy inkább a szíveddel látsz meg minket?Itt vagyok Emese és gyorsan hunyad le a szemed ,mert indulunk az álomerdőbe.

Azzal Mesike eldúdolta az álomzenét, :

Szép csillagos az éj elcsendesült a rét ezüstös fényét hinti rád a holdsugár,már fújdogál a szél, egy tücsök hangja kél, lágy puha fészkén elszunnyad a kismadár.Bérceken túl, a völgyben lenn ,a fényes napkorong is elpihen.Hát aludj kedvesem, álmodj csak csendesen , a tó tükrén, az erdő mélyén csend honol.

https://www.youtube.com/watch?v=4uk0RMQIjd8&feature=youtube_gdata_player 

majd varázshimport szórt szarnyacskáiról a kislány szemhéjára.

Emese könnyű szárnyalással repült a csillagok felé, nini már itt az Álomőrfa és  a csillagfényes ágak között elsuhanva ,már a harangvirág erdóben találta magát. A virágok csengő -bongó hangja betöltötte a levegőt. Nagy sürgés -forgást látott a virágok között, sorra érkeztek a szines szárnyú álompillangók és egy-egy virág alá suhantak, majd a virág megrázta porzóit és fénylő csillámport szórt a lepkeszárnyakra.

- Minden virágfa más-más mesét tud és a viragporral adja át ezt az álompillének, így szép meséket is álmodnak a gyerekek.- mondta Mesike. - Neked mi a kevenc meséd ?

-A Hófehérke és a hét törpe. 

-Jó, akkor majd egyik éjjel arról fogsz álmodni, de egy kicsit más mese lesz.Meglepetés mese-igérte Mesike.

A harangvirág fák között apró emberkéket pillantott meg Emese.

-Ők kicsodák és mit csinálnak a harangvirágfákkal?

- Álomország törpéi. Ők gondozzák a harangvirág fákat, hogy mindíg új virágot hajtsanak. A virágokból ahogy kiürül az álomhimpor, elszáradnak,lehullanak és új nő helyükbe. A törpék összegyűjtik az elszáradt virágokat és egy tárolóba teszik, a többi száraz növénnyel együtt.Úgy mondják, hogy komposztálják. A tárolóban  ezek a száraz növények mégjobban összezsugorodnak egy kicsik földszerűvé válnak. Aztán ezt a komposztot összekeverik egy kis földdel és a harangvirágfák tövébe beássák és ezzel a virágfák új táplálékhoz jutnak amit felszívhatnak a gyökereikkel.

- A viragok is esznek?-csodálkozott Emese.

-Bizony kell nekik is ennivaló, csak ők nem kakaót, meg kiflit esznek ,hanem a gyökereikkel a földből szívják fel az ennivalójukat.Ezért kell locsolni és a földjüket tápanyagokkal ellátni.- magyarázta a kislánynak Mesike. 

- Nagyon érdekes ez az álomerdő .Sokáig elsétálnék benne - mondta Emese.

-Hát majd sétálunk, de most induljunk haza, mert nem sokára reggel lesz.Aztán ne felejtsd el amit itt tanultál  a virágokról, mert ahogy láttam a szobádban levő virágok nagyon szomorúak. -mondta Mesike és azzal visszaröpítette kis védencét az ágyacskájába.

Emese arra ébredt, hogy anyukája csendesen rakosgatta ruhait a szekrénybe.Ahogy mozdult a kislánya megfordult és mosolyogva kérdezte;

-Felébredtél kis hétalvó, lassan indulni kell az óvódába.Most kerestem elő a ruháidat. Mit hozzak reggelire , kiflit kakaóval, vagy csokis müzlit tejjel.

- A müzlit kérem - mondta Emese, majd pillantása az ablakban szomorkodó ibolyára esett és eszébe jutott ,hogy a viragok is reggeliznek -és anyu hozzál be még vizet is,hogy az ibolyát is megöntözhessem, mert neki is kell enni.

Anya csodálkozó mosollyal fordult kislányához.

- Honnan tudod ezt?

-Hát csak úgy megálmodtam.-mondta huncut kis mosollyal Emese

Címkék: mese komposztálás álomerdő mesike második meséje

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymamamese.blog.hu/api/trackback/id/tr975734721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása