HTML

Emese lefekvéshez készült , alvós kutyusát odatette az ágyba, majd eszébe jutott valami.

- Nagymama a tv- ben  mutatták hogy találtak kiskutyákat , mi lesz velük.?

- Beviszik őket kutyamenhelyre és keresnek gazdát neki. 

- Szeretnék én is egy kiskutyát - mondta Emese 

- Hát egy kis állat befogadása nagy felelősség, gondozni kell, etetni, sétáltatni , gondoskodni hogy hova pisiljen kakiljon .Látod a cicátoknak is van saját wcje etetőtálja, fekvőhelye.Nem tudom hogy a cica mellé egy kutyus kerülne hogy férnének meg egymással.

- Bizony egy kisállat ugyanúgy érez , mint az ember és gondoskodni kell róla - mondta egy ismerős hangocska, Mesi álom pillangó volt aki éppen akkor röppent be. - Feküdj le Emese ma egy kiskutyáról fogok mesélni neked. - azzal finom álomport szórt Emese pilláira és dúdolni kezdte az álom dalt.

 

Szép csillagos az Ég Elcsendesült a rét Ezüstös fényét hinti ránk a holdsugár. Már fújdogál a szél Egy tücsök hangja kél Lágy puha fészkén elszunnyad a kismadár. Bérceken túl a völgyben lenn A fényes napkorong is elpihen Hát aludj gyermekem Álmodj csak csendesen A tó tükrén, az erdő mélyén csend honol

. Réka hazafelé tartott az iskolából.Már 10 éves nagylány volt , anyukája már kisebb bevásárlást is rábízott. Ahogy ment egy bokros részen halk nyöszörgést hallott, benézett a bokor alá és egy fekete kiskutyát látott ott.

puppy-1256636_960_720.jpg

- Ó te szegény kiskutya mi van veled? éhes vagy? A kiskutya szimatolva dugta oda a fejét a kislány felé. Réka elővette uzsonnáját és a szalámis kenyeret kis darabokra törve odatette a kutyus elé. A kiskutya rögtön rágcsálni kezdte a falatokat. Réka hazament és anyukájának elmesélte hogy egy kiskutyát talált egy bokor alatt. Segítsünk rajta anya - kérte. Jól van mondta anyuci , felhívom az állatmenhelyet és megkérdezem mit lehet tenni. Fél óra múlva csengettek. A kutya menhelyről jöttek és megkérték Rékát hogy mutassa meg hol találta a kiskutyát.Réka oda vezette őket, még ott volt a kutyus. Óvatosan felemelve betették egy kutya hordozóba hogy be tudják vinni az a kutya menhelyre

.Meglátogathatod a kiskutyát ha akarod - mondta az állatvédő néni. Réka megkérte anyát hogy menjenek el a kutya menhelyre megnézni a kiskutyát. Szombat délután el is mentek. Sok kutyus volt a menhelyen kicsik nagyok egyaránt. A Réka által megmentett kiskutya ketrecénél egy néni beszélgetett a menhely vezetőjével. Mikor Réka odaért a menhelyvezetője a kiskutya megmentőjeként mutatta be a néninek Rékát és elmondta hogy a néni lesz a kiskutya gazdája. -Akkor nem is láthatom többet ezt a kis Buksit, - mert magában így nevezte el a kutyust. -Dehogynem - mondta a néni - anyukáddal eljöhetsz hozzám játszani a kutyussal.Van szép udvarom ott szaladgálhattok majd

. - De eljöhettek ide a menhelyre is kutyát látogatni, sok kutya várja hogy foglalkozzon vele valaki. Jól tetted hogy megmentetted ezt a kiskutyát, de azért tudni kell, hogy nem mindegyik kutya barátságos. Ha utcán látsz kutyát gazda nélkül óvatos legyél vele nehogy megharapjon. Ha a kutya leengedi a fejét, lába közé húzza a farkát, esetleg vicsorít vagy ráncolja az orrát azt jelenti fél tőled, nem bízik benned és ilyenkor ha felé nyúlsz esetleg odakap és megharap. 

Réka az iskolában is elmesélte hogyan mentett meg egy kiskutyát és mesélt a kutya menhelyről is. Osztálytársai közül többen a szüleikkel elmentek a menhelyre és volt aki kutyát is vitt haza onnan. - Látod Emese egy kis jó cselekedetből sok is származhat. - fejezte be a mesét a kis álom pillangó .Emese pedig álmában kiskutyákkal játszott reggelig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymamamese.blog.hu/api/trackback/id/tr9315271684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása