HTML

Mesék unokáimnak, Emese, Máté, Dávid, Hanna, Maja,

esti mesék gyerekeknek

Friss topikok

Anyuci lefekvéshez készítette  Emesét. A kislány duzzogott mert anya nem vette meg neki azt a díszes ruhát amit kinézett magának a bolt kirakatában. 

Sok szép ruhád van Emese és ezt a ruhát nagyobb lányoknak készítették , egy  -egy alkalomra, bálba, esküvőre. - mondta anya . De Emese csak azt hajtogatta , hogy  ő nem szép ha nincs ez a ruhája.

A szépség nemcsak a ruhától függ, hanem attól hogy mennyire vagy kedves és jó kislány. - mondta anya. 

Igaza van anyukádnak - szólt nagyi is aki éppen akkor ért oda. Gondolj csak Hófehérkére, ő se a szép ruháktól   volt szép. De kérdezzük meg Mesikét az álom pillangódat, biztosan ismeri Hófehérkét.

Itt vagyok már Emese és hallottam mindent. Gyere velem az álomerdőbe ahol a  mesék országa is van és bemutatlak Hófehérkének.

IMG_20140105_010145.jpg

- Te ismered Hófehérkét ? csodálkozott Emese. - Persze ,Meseország valamennyi lakóját ismerik az álompillangók különben hogyan tudnánk mesét mondani a gyerekeknek. Hunyd  le a szemed szórok rá álomport és már indulunk is Hófehérkéhez. 

Szép csillagos az Ég Elcsendesült a rét Ezüstös fényét hinti ránk a holdsugár. Már fújdogál a szél Egy tücsök hangja kél Lágy puha fészkén elszunnyad a kismadár. Bérceken túl a völgyben lenn A fényes napkorong is elpihen Hát aludj gyermekem Álmodj csak csendesen A tó tükrén, az erdő mélyén csend honol.

Emese az álomerdőben találta magát a csillámport szóró harangvirág fák között. Mesi pillangó megfogta kezét, gyere repüljünk Meseországba. Meseország hatàrán egy óriás állt  de Mesikét látva mosolyogva engedte őket tovább.

-Miért kell ilyen őr ? - kérdezte Emese - Egyszer a feledês tündére megharagudott a mesékre és a feledés sôtétségét küldte Meseország elpusztítására , szerencsére pont látogatóban volt néhány gyerek akik szerették a meséket és énekszóval elzavarták a sötétséget. Azóta vigyáz ez jóságos óriás Meseország határán.

De már itt is vagyunk szállt le Mesike egy szép palotánál, amelynek bejáratánál egy szép fiatal lány és a szépséges anyja egymást átölelve fogadta őket.

Látod ő Hófehérke és mostohája a királynő. 

-Így szeretik egymást - csodálkozott Emese.- Bizony de nem volt mindíg így. Gyere Hófehérke mond el a mesédet.

Mostohaanyàm szépségére hiú és nagyon önző királynő volt. - kezdte a történetet Hófehérke.- Mostohalányàval Hófehérkével sem törődött rongyos ruhákba járatta és minden házimunkát neki kellett megcsinálni. A szépségére is irigy volt. Az udvari vadász kislánya megbetegedett a vadász A királynőt kérte hogy segítsen meggyógyítani a kislányt, de a királynő nem törődött vele. Hófehérke elment a vadászhoz és gyógyfüvekből főzött itallal meggyógyította a kislányt.A vadász nagyon boldog volt azt se tudta hogyan köszönje ezt meg Hófehérkének.

disney_hercegnok_hofeherke_es_a_het_torpe_120_db_os_hologramos_puzzle_6441_1_lrg.jpg

A királynőnek volt egy varázstükre, amit megkérdezett ki a legszebb a világon , A tükör így válaszolt szép vagy királynő de nálad szebb Hófehérke akinek a jóságos lelke és szíve az arcán is látszik. 

Rettentő haragra gerjedt a királynő, hivatta a vadászt és megparancsolta hogy Hófehérkét vigye az erdőbe és ölje meg.

hofeherke.jpg

A vadász elvitte Hófehérkét az erdőbe de nem ölte meg hanem elmondta hogy a királynő gyűlöli őt és meg akarja öletni.Meneküljön az erdőben a királynő elől. Hófehérke rémülten menekült az erdőbe ott talált egy kis házikót ahol a törpék éltek be kéredzkedett hozzájuk és segített nekik a házimunkában főzött takarított. A törpék és az erdei állatok nagyon szerették a kis Hófehérkét. A királynő újból megkérdezte tükrét ki a legszebb a világon a tükör így válaszolt szép vagy ,de Hófehérke aki a hét törpével él sokkal szebb nálad. rettentő haragra gerjedt a királynő. Magam ölöm meg Hófehérkét mérget készített és egy almát a méregbe mártott majd öregasszonynak öltözött és almákat vitt kosarában a törpékhez. A házhoz érve Hófehérkét megkínálta egy mérgezett almával Hófehérke beleharapott és azonnal összeesett. Akirálynő azt hitte hogy meghalt és örömmel hazament.De Hófehérke torkán megakadt az alma darab így nem halt meg csak elájult.A királynő tükréhez ment, ahogy belenézett egy borzasztó csúnya arcot látott, ki ez kérdezte a tükröt, te vagy királynő a te gonoszságod látszik az arcodon és csúfítja el. Hófehérke arcán a szerető szivének jósága is látszott, ez tette őt nagyon széppé. De te egy irígy gonosz , ölni is képes ember vagy és ez látszik az arcodon is.

A királynő ráébredt saját gonoszságára, és nagyon megbánta tettét. Elment a törpékhez, akik üvegkoporsóba tették Hófehérkét, ott sírtak mellette, a királyfival együtt. Csodálkozva néztek a csúf királynőre ,aki letérdelt a koporsó mellé. - Bocsássatok meg nekem gonoszságomért  - mondta a királynő - nagyon megbántam mindent .. 

A királyfi megcsókolta Hófehérkét , a királynő sírva átölelte az üvegkoporsót, amely rázkódott a sírásától és láss csodát, az almadarab kiugrott Hófehérke torkából és magához tért. Volt nagy öröm, a  törpét táncra perdültek. A királyfi kiemelte Hófehérkét a koporsóból és magához ölelte a csuf királynő is boldogan mosolyogni kezdett. Ezt a szép napot meg kell ünnepelni - mondta a királynő mindenki jöjjön a palotába és ott ünnepséggel köszöntjük Hófehérkét a törpéket és a királyfi. A királynő aki teljesen megváltozott állatorvost küldött a beteg erdei állatkákhoz, A gyerekeknek csokoládét osztogatott mindenkihez volt egy jó szava mosolya. A palota népe is csodálkozott hogy milyen jóságos lett a királynő. A palotában a királynő bement abba a szobába ahol a tükre volt, de most nem kérdezte meg hogy ki a legszebb a világon. Ahogy belenézett a tükörbe egy szép arcot látott - Ki  ez - kérdezte csodálkozva. Te vagy királynő a te arcodat is megszépítette a szíved jósága, akárcsak Hófehérkéét.

Azóta jó barátnők vagyunk - vette át a szót a királynő .- Hófehérke férjhez ment a szomszéd ország királyfiához, az én kezemet is megkérte egy király, a törpék meg hol Hófehérkénél laknak hol itt nálam.

Látod Emese nem a ruhától függ a szépség - mondta Mesi pillangó - majd elköszöntek Hófehérkétől és a királynőtől , Mesike visszarepítette a kislányt az ágyába.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymamamese.blog.hu/api/trackback/id/tr5915267650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása