HTML

Az életre kelt fabábu története

 Az álompillangók megérkeztek és az alváshoz készülődő gyerekeket az Álomerdő Meseországába repítik, hogy ott találkozzanak egy életre kelt fabábuval, Pinokkióval.

Emese és Máté szempilláira könnyű álomport permeteztek a kis álompillangók,  majd kézenfogva a gyerekeket elrepültek Meseországba ahol egy fafaragó mester házába tértek be láthatatlanul. Dzsepetto a fafaragó éppen egy kis marionett bábut faragott. A marionett olyan bábfigura, amelyiknek a kezét lábát zsinórókkal lehet mozgatni. A szoba sarkában vert tanyát a Tudós Tücsök , halk cirpeléssel figyelte Dzseppetto munkáját.

-Készen van- mondta Dzsepetto. Óvatosan lefektette a bábu egy dobozba ,mintha egy gyereket tenne aludni. -Pinokkió lesz a neve. Aztán aludni ment Az ablakon beragyogott a Kívánságcsillag.

-Kis csillag teljesítsd a kívánságom. Azt szeretném ha ez a kis Pinokkió igazi gyerek lenne.

Nemsokára mély álomba merült. A szobát finom kékes fény töltötte be. A Kék Tündér libbent a szobába és így szólt.

-Ő kedves Dzsepettó te annyi örömet szerzel másoknak a munkáiddal, megérdemled hogy kívánságod teljesüljön. Kelj életre te fabábú és viselkedj úgy mint egy kisfiút.

Pinokkió kinyitotta a szemét és csodálkozva szólt.

-Hát én mozgok és tudok beszélni Igazi kisfiú vagyok?

- Még nem -mondta a tündér – Légy igazmondó, bátor, tisztességes és akkor majd igazi kisfú lesz  belőled Meg kell tanulnod mi a jó és mi a rossz.

Én segíthetek neked ebben – mondta halkan a Tudós Tücsök.

Nagyszerű – mondta a tündér – Kérlek kísérd el mindenhová Pinokkiót és vigyázz rá .

Mikor Dzsepetto reggel felébredt alig hitt a szemének. Pinokkió beszél és mozog. Örömében táncra perdült a kis élő bábuval.

img_20191117_150557.jpg

 

 Mivel azt akarta hogy okosodjon iskolába küldte Pinokkiót. Az úton elkísérte őt Mesi és Máté is az álompillangóikkal. Látták hogy két rossz kinézetű alak egy Róka és egy Kandúr kezdi kísérni Pinokkiót.

-Nagyszerű eladjuk ezt a buta bábut a bábszínházasnak és egy csomó pénzt kapunk érte.- Azzal közrefogták Pinokkiót és rábeszélték, hogy a sikerhez vezető út, nem az iskola hanem a bábszínház. A Tudós Tücsök hiába tiltakozott Pinkkió nem hallgatott rá. Az előadáson táncolt és énekelt nagy sikert aratott. Csak későn jött rá, hogy a bábszinházas  nem engedi őt haza, hanem bezárta egy ketrecbe, hogy el ne szökhessen. A Tücsök segítségül hívta a Kék Tündért, a megjelent és megkérdezte Pinokkiót hogy iskolába menés helyett , hogyan került a ketrecbe.

-Találkoztam két borzasztó alakkal akik zsákba gyömöszöltek – kezdte a hazugságot Pinokkió -de mi történt az orra hirtelen nőni kezdett. Minél többet hazudott annál nagyobb lett.

img_20191117_150659.jpg

-Nem mondasz igazat – állapította meg a tündér . Pinokkió megígérte ,hogy soha többé nem fog hazudni és az orra visszaváltozott normális méretére. A tündér kinyitotta a ketrecet és a kiszabadult Pinokkióval megígértette, hogy nyomban hazamegy és majd rendesen jár iskolába.

Közben a Róka és a Kandúr találkozott a Fuvarossal aki elmondta, hogy iskola kerülő hiszékeny  buta gyerekeket gyűjt össze, akiket a Vidám Szigetre visz . Ha hoztok nekem gyereket jó pénzt fizetek érte. A Róka meg a Kandúr összetalálkozott a hazafelé igyekvő Pinokkióval és ismét rávették arra, hogy velük tartson a Vidám Szigetre. Hiába mondta a Tücsök hogy menjen haza és ne hallgasson a Rókára meg a Kandúrra. Pinokkió oda se figyelt. Igy a Tücsök is vele tartott nehogy ismét bajba kerüljön.

A Vidám Sziget olyan volt mint egy hatalmas játszótér. Azt csináltak a gyerekek amit akartak, senki nem vigyázott rájuk. Egy hatalmas kapun lehetett bemenni és a tenger vette körül.

img_20191117_150735.jpg

Tücsök haza akarta vinni Pinokkiót aki éppen Vásott Vilivel játszott , de nem figyelt rá Pinokkió.Tücsök bánatosan haza akart menni amikor meglátta hogy sok szamarat terel össze a Fuvaros egy ostorral. Az egyik szamár emberi hangon könyörgött hogy engedjék haza. Rájött a Tücsök hogy itt a gyerekek szamárrá változnak, a szegény kis szamarakat eladja a Fuvaros teherhordónak.

Rohant vissza a Tücsök Pinokkióért hogy megmentse, de már szamár füle volt .

img_20191117_150759.jpg

Egyetlen menekülése lehetőségük volt, mielőtt teljesen szamárrá változik Pinokkió a tengerbe kellett ugrani. A tengerből partra úsztak ,Pinokkió még fabábu volt igy nem süllyedt el a vízben. Haza értek, de otthon nem volt senki. Egy levélből megtudták hogy Dzsepetto a tengeren kereste Pinokkiót és közben a hajóját elnyelte Góliát a hatalmas bálna.

Pinokkió elhatározta ,hogy megmenti Dzsepettót , aki az ő csavargása miatt került bajba. Kereste a tenger mélyén Góliátot a bálnát, vele tartott a hűséges Tücsök is. A halak Góliát neve hallatára menekültek. Azonban a bálna éppen felébredt és enni akart. Kitátotta hatalmas száját és a sok hal között lenyelte Pinokkiót ás a Tücsköt is. Góliát gyomrában Pnokkió találkozott Dzsepettóval, aki boldogan ölelte magához a kis csavargót.

img_20191117_150846.jpg

Gondolkodni kezdtek hogyan szabadulhatnának ki a bálna gyomrából. Pinokkió kieszelte a menekülési tervet .

Rá kell venni hogy tüsszentsen. A cél érdekében tüzet raktak és a füst hamarosan tüsszentésre ingerelte a bálnát. A Dzsepettó által épített kis tutajon kuporgók a tüsszentéssel kirepültek a bálna gyomrából. Csakhogy Góliát utánuk vetette magát és összetörte a kis tutajt. Mindenki vízbe esett csakhogy Dzsepetto nem tudott úszni. Pinokkió minden erejét összeszedve kimentette a vízből Dzsepettot majd a partra érve kimerülten , mozdulatlanul feküdt.

img_20191117_150914.jpg

Dzsepetto óvatosan felemelte hazavitte és ágyba fektette az élettelen kis fabábut.

A szobában megjelent a Kék Tündér és kedves hangon szólt.

-Bátor voltál és hűséges nem voltál önző ezért ettől a perctől kezdve igazi kisfiú leszel- Ébredj fel Pinokkió. – A kis bábut ragyogó fény vette körül és Pinokkió felébredt.

-Apuka élek és igazi kisfiú vagyok – kiáltotta boldogan.

-Látom ,kisfiam – Látom – és Dzsepetto boldogan ölelte magához a kisfiút.

img_20191117_150933_2.jpg

Tudós Tücsök büszkén nézte Dzsepetto és Pinokkiót akik vidáman táncoltak a felhúzott zenedobozok dallamára.

Emese és Máté és az álompillangók is velük együtt örültek. Majd elbúcsúztak Pinokkiótól, akinek a kalandjaiból sokat tanultak. Szót kell fogadni, nem szabad hazudni, csavarogni és iskola helyett játszótérre menni.

Az álompillangók hazarepítették Emesét és Mátét kis ágyacskájukba, álmukban a kisfiúvá vált Pinokkióval és a Tücsökkel játszottak.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymamamese.blog.hu/api/trackback/id/tr8015310826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása